Često postavljana pitanja

Poštovani, ginekologinja mi je nakon papa testa preporučila Lactogyn vaginalete pa me zanima da li se one koriste za vrijeme menstruacije, te što sa spolnim odnosima za vrijeme korištenja Lactogyn vaginaleta? 

Poštovana gospođo, Lactogyn kapsule se ne koriste za vrijeme mjesečnice. Najbolje je napraviti kuru poslije ili prije mjesečnice u trajanju od 7 dana. Lactogyn vaginalete nisu prepreka za spolne odnose. Međutim, predlažemo da vaginaletu stavite u rodnicu poslije odnosa, a prije spavanja, kako bi se sadržaj vaginalete što duže zadržao u rodnici. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Poštovani, na vašim je web stranicama navedeno da za održavanje ravnoteže urogenitalne mikroflore preporučuje uzimanje jedne Lactogyn kapsule dnevno, pa me zanima da li se one konstantno mogu uzimati u svrhu prevencije ili se uzimaju samo određeni vremenski period?

Poštovana gospođo, Lactogyn oralne kapsule 1×1 možete uzimati povremeno, u kurama od četiri tjedna za održavanje urogenitalne mikroflore. Nakon toga napravite pauzu, dokle god se dobro osjećate. U slučaju pojave diskretnih smetnji (svrbež, peckanje, suhoća) ponovite kuru. Ako se radi o upali tada se (uz terapiju od ginekologa) preporučuje I primjena Lactogyn vaginalnih kapsula 1×1 kroz sedam dana (poslije vaginalnog antibiotika ili antimikotika) i peroralni Lactogyn 1×1 kroz četiri tjedna. Preventivno preporučujemo i korištenje Lactogyn intimnog sapuna (sadrži mliječnu kiselinu, neven i kamilicu). Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Poštovana, imam problem već par dana s pojačanim sekretom žute boje i svrbežom u intimnom dijelu vagine! Da li bi mi pomogle Lactogyn vaginalne kapsule? Što s intimnim odnosima? Hvala.

Poštovana, žuti iscjedak upućuje na bakterijsku upalu rodnice pa je neophodno da se javite ginekologu. Potrebno je ustanoviti o kakvoj se upali radi (bakterijska i/ili gljivična), kako biste dobili odgovarajuću terapiju. Lactogyn peroralne kapsule možete koristiti kao pomoćnu terapiju, piti ih 1×1 kroz četiri tjedna da se popravi mikroflora u rodnici (ona se poremeti tijekom upale). Kad završite s lokalnom terapijom (vaginalete ili krema) od ginekologa, možete nastaviti i s Lactogyn vaginalnim kapsulama 1×1 tijekom sedam večeri (prije spavanja). Bilo bi dobro da pauzirate s odnosima dok ne provedete terapiju od ginekologa. Tim više što će možda i Vaš partner dobiti terapiju. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Imam 60 godine, muči me suhoća rodnice. Čitala sam na internetu o Lactogynu, ne mogu se odlučiti koji je proizvod za mene. Molim savjet.

Poštovana, predlažemo da napravite kuru s Lactogyn vaginaletama 1×1 navečer te Lactogyn peroralnim kapsulama 1×1 tijekom sedam dana. Nakon toga nastavite samo s Lactogyn peroralnim kapsulama 1×1 još tri tjedna. Kuru s Lactogyn probiotičkim bakterijama koje djeluju na mikrofloru u rodnici možete koristiti više puta godišnje.

Tijekom dana, kada osjetite nelagodu, suhoću, možete namazati genitalni dio s Lactogyn gelom, ovlaživačem. On će održati pH sluznice i tako smanjiti iritaciju, kao i mogućnost upale.

Zdravlju intimnog dijela doprinosi i Lactogyn sapun za intimnu higijenu. Dovoljno je da se jednom dnevno operete (poslije stolice) s Lactogyn intimnim sapunom. Poslije toga genitalni dio namažite s Lactogyn gelom koji će ovlažit sluznicu. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Poštovani, koristim Lactogyn oralne i vaginalne kapsule već nekoliko dana. Nakon drugog dana korištenja primijetila sam gusti bijeli iscjedak, pa me zanima je li to možda posljedica uzimanja Lactogyn vaginalnih kapsula ili je to znak da su mi se vaginalne gljivice opet vratile? Lijepi pozdrav.

Poštovana, u vrijeme uzimanja vaginalnih kapsula normalno je da se pojača iscjedak, jer se razlaže i otapa kapsula koja štiti probiotičke bakterije. Nastavite s terapijom, jer je neophodno određeno vrijeme (4-6 tjedana) da bi se vaginalna sluznica naselila korisnim probiotičkim bakterijama. Preporučujemo vaginalne kapsule koristiti tjedan dana, te oralne kapsule 4-6 tjedana. Kure s Lactogyn kapsulama mogu se ponavljati više puta tijekom godine, jer kandida je sklona nabujati za vrijeme uzimanja antibiotika, dužeg kupanja u bazenu ili moru, za vrijeme stresa, viroze, itd. Ako ste skloni vaginalnoj kandidi preporučujemo iz jelovnika isključiti jednostavne ugljikohidrate (šećer, med, slatkiše, suhomesnate proizvode) jer utječu na pH rodnice pa se stvaraju pogodni uvjeti za razmnožavanje kandide koja je u manjem broju normalna stanovnica rodnice. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište.