Najčešća pitanja

Imam 60 godine, muči me suhoća rodnice. Čitala sam na internetu o Lactogynu, ne mogu se odlučiti koji je proizvod za mene. Molim savjet.

Poštovana, predlažemo da napravite kuru s Lactogyn vaginaletama 1×1 navečer te Lactogyn peroralnim kapsulama 1×1 tijekom sedam dana. Nakon toga nastavite samo s Lactogyn peroralnim kapsulama 1×1 još tri tjedna. Kuru s Lactogyn probiotičkim bakterijama koje djeluju na mikrofloru u rodnici možete koristiti više puta godišnje.

Tijekom dana, kada osjetite nelagodu, suhoću, možete namazati genitalni dio s Lactogyn gelom, ovlaživačem. On će održati pH sluznice i tako smanjiti iritaciju, kao i mogućnost upale.

Zdravlju intimnog dijela doprinosi i Lactogyn sapun za intimnu higijenu. Dovoljno je da se jednom dnevno operete (poslije stolice) s Lactogyn intimnim sapunom. Poslije toga genitalni dio namažite s Lactogyn gelom koji će ovlažit sluznicu. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Da li Normia kapi mogu preventivno pomoći da dojenče ne dobije grčeve tj. kolike. Molim vas ako mi možete odgovoriti da li je to istina. Unaprijed hvala!

Poštovani, Normia Baby kapi s probiotičkim sojevima, se preporučuju u situacijama kada je potrebno obnoviti crijevnu mikrofloru kao što je proljev, za vrijeme upotrebe antibiotika, kao pomoć kod pojave dojenačkih grčeva (kolika) te općenito za jačanje imunološkog stanja. Kapi ne sadrže konzervanse niti alergene (gluten, mlijeko). Dnevna doza je šest kapi. Istraživanja su pokazala da Lactobacillus rhamnosus (a koji se nalazi u Normia Baby kapima), povoljno djeluje na smirivanje kolika kod dojenčadi. Kolike se javljaju poslije trećeg tjedna, češće u muške djece, ali, ne kod svih zato predlažemo da djetetu date Normia Baby kapi ako se grčevi pojave. Grčevi se povlače oko 3. mj. djetetova života. Dobro je da dijete podrigne poslije podoja, jer progutani zrak može rastezati crijeva i provocirati pojavu kolika. Majka bi trebala konzumirati kuhane, lagane obroke u kojima nema namirnica koje nadimaju (kupusnjače, mahunarke). Dobro je izbjegavati slatkiše, procesuiranu hranu (grickalice, gotova jela, pekarske proizvode). Mediteranska prehrana je idealna kako za majku tako i za dojenče. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Poštovani, u posljednjih mjesec dana imam problem sa žgaravicom i napuhnutošću trbuha, čak ne mogu ustanoviti od kojih namirnica jer je pojava vrlo česta. Kako do daljnjega nisam u mogućnosti obaviti nikakve pretrage, molim savjet čime si mogu olakšati tegobe. Hvala!

Poštovani, predlažemo da iz jelovnika isključite mlijeko, možda ne podnosite laktozu (mliječni šećer). Nastojte da obroke pojedete u miru, dobro sažvačete svaki zalogaj, na taj način ćete olakšat rad želucu. Osim toga, potrebno je izbjegavati začinjenu, prženu, pohanu hranu, slatkiše i suhomesnate proizvode, crnu kavu, alkohol. Pitate se što jesti? Odgovor je laganu mediteransku prehranu, kuhano, dinstano povrće, meso i ribu. Dok se smetnje ne smire nemojte jesti ni svježe voće, jer i ono može izazvati pojačanu kiselinu. Prva pomoć je, kad se pojavi kiselina, popiti čašu mlake vode, ili blagog čaja, pojesti šnitu dvopeka. Za nadutost predlažemo kuru s Prolife enzimi kapsulama 2×1 poslije jela ili dvije kapsule poslije ručka. One sadrže probiotičke bakterije, probavne enzime i vitamine B skupine koji će pomoći da se probava normalizira i otkloni nadutost. U slučaju da se smetnje ne povuku ili se pojačaju, javite se liječniku. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

Poštovani, moja prijateljica pati od kolitisa već duže vrijeme. Da li smije koristiti Prolife suspenziju i kako će to djelovati na njena crijeva? Unaprijed zahvaljujem!

Poštovana, kolitis je upalna bolest crijeva za koju je karakteristično da dolazi do promjene mikroflore crijeva, dolazi do povećanog broja štetnih bakterija, a manjka korisnih.

Uočeni su korisni učinci probiokultura (Prolife, Normia) – povoljan utjecaj na mikrofloru crijeva, smanjenje broja štetnih bakterija i povećanje korisnih, zaštitno djelovanje na sluznicu crijeva, poboljšanje imunološkog sustava (obrambenog). Uzimanje probiokultura zaštitno djeluje na crijeva, smetnje su znatno blaže i rjeđe se javljaju. Stoga predlažemo da Vaša prijateljica za vrijeme pogoršanja bolesti (akutni proljev) provede terapiju s Prolife suspenzijom 1×1 tijekom sedam dana, prije doručka. Prolife suspenzija, osim korisnih probiotičkih kultura, sadrži i vitamine B skupine te prebiotik (hranu za korisne bakterije). Ako proljev i dalje traje nastavite kuru s Normia kapsulama 1×1 kroz četiri tjedna. Normia kapsule sadrže probiotičke, zaštitne kulture. Kuru s Prolife suspenzijom i Normia kapsulama Vaša sestra može ponavljati po potrebi. Predlaže se i odgovarajuća prehrana te umjerena tjelesna aktivnost. Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

pitajte-nas